Over ons

Over ons

  • Elzard Engelkens

    ‘Sinds 1978 ben ik bedrijfsmakelaar. In die functie heb ik geadviseerd bij de overname, groei en krimp van diverse bedrijven. Vanuit de Kamerbeek Groep was ik betrokken bij het implementeren van geacquireerde ondernemingen. Ik weet wat een Directeur Groot Aandeelhouder motiveert…

    Meer informatie
  • Kees Flink

    ‘Ik heb een loopbaan in het notariaat achter de rug. In 1982 gestart en in 2014 afscheid genomen als notaris bij Hermans & Schuttevaer Notarissen in Utrecht. Mijn werkterrein betrof het ondernemings- en vennootschapsrecht, ook op het scheidsvlak met het familierecht.…

    Meer informatie

Uw adviseurs

Elzard Engelkens en Kees Flink zijn uw adviseurs bij BO bedrijfsopvolging. Samen beschikken zij over specifieke kennis van bedrijfsvastgoed en ondernemings- en familierecht. Naast deze kennis onderscheiden zij zich door hun jarenlange ervaring. Mean en lean, dat is hun uitgangspunt. Plezier in het werk staat voorop!

Speelt u met de gedachten -op termijn- uw onderneming van de hand te doen? Of heeft u daar vragen over? Elzard Engelkens en Kees Flink zijn uw adviseurs bij BO bedrijfsopvolging bij de verkoop of aankoop van een bedrijf.

‘Wij zijn graag bereid met u vrijblijvend en kosteloos van gedachten te wisselen over onze mogelijke betrokkenheid bij de verkoop van uw eigen bedrijf of de aankoop van een bedrijf. Voor een succesvolle samenwerking vinden wij de klik tussen de opdrachtgever en adviseur van wezenlijk belang.’

Onze historie

Elzard Engelkensgeschiedenis-elzard
1978 Na mijn afstuderen aan de opleiding Bosbouw en Cultuurtechniek beland ik in militaire dienst. Vervolgens ga ik aan het werk bij de Kamerbeek Groep als junior makelaar in opleiding tot beëdigd makelaar-taxateur in onroerende goederen.

1980 Als beëdigd makelaar krijg ik de uitdaging het opbouwen van het eerste bijkantoor van de Kamerbeek Groep.

1992 Na het succesvol uitbouwen van het eerste bijkantoor komt de uitdaging tot specialisatie tot Bedrijfsmakelaar en open ik namens de Kamerbeek Groep een kantoor in Utrecht.

1996 De Groep groeit snel door meerdere overnames van gerenommeerde makelaars/assurantie bedrijven in Nederland. Ik groei mee en word directielid van de sector Bedrijfsmakelaardij-Nederland.

2000 Kamerbeek fuseert met de Meeus Groep en daarmee word ik toegevoegd aan de directie van de dan geformeerde Kamerbeek-Meeus Groep en verantwoordelijk voor de Bedrijfsmakelaardij met 38 kantoren en ruim 150 medewerkers.

2003 Na mijn afscheid van de Meeus Groep, een Aegon bedrijf, breng ik Comma Vastgoed in de markt en werk daar met vijf medewerkers aan de bedrijfsmakelaardij in Amersfoort en directe omgeving midden Nederland.

2010 Comma Vastgoed is marktleider in Amersfoort en directe omgeving, de twee managementleden worden partner en opgeleid tot overname van het bedrijf.

2015 Bedrijfsoverdracht van Comma Vastgoed aan de twee partners Boy Grizell en Maarten Stalenhoef is een feit. Ik start gezamenlijk met toenmalig notaris Kees Flink, van het kantoor Hermans en Schuttevaer uit Utrecht, in Amersfoort de praktijk voor bedrijfsaankoop/verkoop, fusies en overnames en bijzonder beheer. Genaamd BO bedrijfsopvolging.

Kees Flinkhistorie-kees
1982 Na de studie notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam te hebben afgerond treed ik als kandidaat-notaris in dienst bij Westbroek Notarissen te Rotterdam. Westbroek Notarissen (later De Brauw Blackstone Westbroek) is dan één van de gerenommeerde kantoren op het gebied van ondernemingsrecht. Bij dit kantoor leer ik het vak.

1989 In dit jaar maak ik de overstap naar Hermans & Schuttevaer Notarissen te Utrecht. Hermans & Schuttevaer is een van de toonaangevende kantoren in midden Nederland. Op dit kantoor bouw ik de ondernemingsrechtpraktijk verder uit.

1992 In dit jaar word ik benoemd tot notaris en treed ik toe tot de maatschap Hermans & Schuttevaer Notarissen. Na verloop van tijd maak ik deel uit van het dagelijks bestuur van kantoor, wat ik tot in 2013 met een korte onderbreking blijf doen.

1998 In de loop van dit jaar wordt het voor notarissen mogelijk onderling te concurreren. Ik ben betrokken bij de oprichting van Formaat Notarissen, een samenwerkingsverband van grote en middelgrote ondernemende notariskantoren met als doel de kansen te benutten die de vrije markt notariskantoren kon bieden. Een aantal jaren ben ik voorzitter van Formaat Notarissen.

2014 In de zomer neem ik afscheid van kantoor en treed ik af als notaris. Kort daarna neem ik met Elzard Engelkens het initiatief onze kennis en kunde te bundelen en BO bedrijfsopvolging te starten.

Referenties

“Goede voorbereiding is het halve succes”