Referenties

Referenties

Kees Flink was meer dan 25 jaar de notaris van onze familie en onze familiebedrijven. Hij heeft ons bij veel overnames geadviseerd en de deals voor ons succesvol afgerond. Ook heeft Kees de zeggenschapsstructuur binnen onze bedrijven vormgegeven. Hij is een kundig adviseur.

Bert Mouthaan, DGA Dutch Power Company, dutchpowercompany.com,

Management buy-out

Boy Grizell en Maarten Stalenhoef zijn beiden gecertificeerde makelaars en specialisten in commercieel vastgoed. Zij werkten al bijna tien jaar bij Comma Vastgoed en kregen de laatste jaren hun eerste aandelen/participaties aangeboden. Als opstap naar een bedrijfsovername.

Per 1 januari 2015 zijn zij ieder voor 50% eigenaar van Comma Vastgoed. Een traject waar zeer intensief gedurende een jaar aan is gewerkt. En waarin door onder andere het schrijven van een ondernemingsplan volstrekt duidelijk werd dat zij beiden het bedrijf wilden en konden continueren en daartoe ook voldoende geëquipeerd waren.

Door de begeleiding van een deskundig coach kwam deze management buy-out in goede harmonie tot stand. De toenmalige DGA bleef als coach en sparringpartner nog diverse uren in de week het team ter zijde staan.

Management Buy-Out Comma Vastgoed, commavastgoed.nl

Bedrijfsoverdracht binnen familiebedrijf

Medio maart 2014 is er naar alle relaties een brief verstuurd met daarin de gewijzigde organisatiestructuur binnen Van Asch Infrastructuur. Door het overlijden van de toenmalig DGA Wim van der Boon werd Jan Bruinink aangesteld als bestuurder. Namens de familie kreeg hij de eindverantwoording binnen het bedrijf.

De dagelijkse leiding binnen het bedrijf werd overgenomen door Jan-Willem van der Boon, oudste zoon, in de functie van bedrijfsleider. Jan-Willem was al langer werkzaam in het bedrijf en is nu het eerste aanspreekpunt. Daarmee is de continuïteit van Van Asch Infrastructuur voor de toekomst gewaarborgd.

Elzard Engelkens adviseerde ons uitstekend en zeer betrokken, bij de beoordeling van de huisvesting en zorgde voor een meer marktconforme huurovereenkomst voor de resterende huurtermijn.

Bedrijfsoverdracht Van Asch infrastructuur, vanasch.nl

Geleidelijke bedrijfsoverdracht van vader op zoon

Cees Schippers heeft als architect een rijke historie. Gestart als ontwikkelaar bij onder andere Nationale Nederlanden Vastgoed en Dura Vermeer startte hij in 1987 met zijn eigen architecten bureau Architra. Het huidige bedrijf BRON Architectuur is in 2012 door Cees en zijn zoon Guido opgericht. Het bedrijf wordt voorbereid om volledig over te dragen aan zijn zoon.

Guido begon in 2000 als ontwerper bij INBO in Rijswijk en werkt nu alweer ruim tien jaar samen met zijn vader. Volgens een zorgvuldig uitgestippeld plan wordt het bedrijf in trances aan Guido overgedragen. Verder zal vader zich stap voor stap op de achtergrond gaan begeven.

BRON architectuur is een vakkundig architectenbureau met een heldere, praktische, op de toekomst gerichte benadering. Het resultaat is een helder gebouw, met tijdloze schoonheid als centraal thema.

Familieoverdracht BRON architectuur, bronarchitectuur.nl